Adriaanse Trend Marketing International

Life is a highway

Als zelfstandig ondernemer ben je vaak vroeg op pad. Vandaag stond ik om kwart voor vijf naast mijn bed. Douchen, contactlenzen, etc. en dan de auto in. De radio gaat aan op radio2 waar over een kwartiertje ‘Ekdom in de ochtend’ begint.
Ik verplaats me tussen de busjes van de aannemers en het vrachtverkeer naar mijn opdrachtgever. Voor mij is dat op dit moment Alliander waar ik mijn opdracht aan het afronden ben. Afronden houdt in dat je de laatste zaken afwikkelt en wat niet af is overdraagt.

Zo ’s morgens vroeg in de auto is er alle gelegenheid om het weekend te evalueren. Er is ook genoeg om te evalueren omdat het afgelopen weekend op meerdere gebieden een spannend weekend voor me was.

Mijn projectteam bij Alliander is het hele weekend in touw geweest om een document management systeem te upgraden. De afloop was succesvol maar – ondanks dat we er voorafgaand aan het weekend hele goede kijk op hadden – zat het toch op sommige momenten even tegen. In plaats van zaterdag in de loop van de middag ‘klaar’, hadden we uiteindelijk op zondagavond om negen uur de afsluitende call.

Gelukkig maar dat mijn levensfilosofie is: “het gaat niet om de inspanning maar om het resultaat”. Op dat punt kunnen we het weekend een vinkje geven.

 

Danny

Danny Blind zal ongetwijfeld anders hebben teruggekeken op dit weekend.
In plaats van een vinkje heeft iemand anders voor hem de keuze gemaakt en een kruisje gezet door het vervolg van zijn carrière. De KNVB-top die dit besluit nam wist zich in dit geval in het goede gezelschap van 17 miljoen bondscoaches.

Nu heb ik zelf helemaal geen verstand van het spelletje voetbal, maar als ik dan hoor dat het afscheid ‘per direct’ is dan fronsen toch mijn wenkbrauwen. Er hoeft blijkbaar niets te worden overgedragen aan zijn nog te selecteren opvolger (Gullit, De Boer, Van Gaal? wie het weet mag het zeggen) terwijl de eerstvolgende vriendschappelijke wedstrijd morgen al weer op de agenda staat.
Daarnaast vraag ik me ook af of het wegsturen van Blind maakt dat de heren beter gaan voetballen.

Op de radio draait Gerard Ekdom “Life is a highway” van Tom Cochrane. Gerard vertaald dat naar “Het leven is een snelweg” om dat heel snel te verbasteren naar “Het leven is snel weg”.

Ik ben heel even afgeleid op het moment dat Gerard daaraan toevoegt dat het slim is om vandaag de leuke dingen te doen en deze niet te laten wachten tot morgen. We roepen dat met zijn allen maar ik ben er van overtuigd dat we dat – eveneens met zijn allen – in de waan van de dag nog te weinig doen.

Danny heeft er in ieder geval nu voldoende tijd voor ……

 

Beyuna-GALA

Beyuna bestond dit weekend drie jaar en dat vierden we met een spetterend feest in de A’DAM Tower. Met een grote groep collega’s hadden we een touringcar afgehuurd zodat we veilig en comfortabel werden gehaald en gebracht. Het feestje begon al in de bus en duurde tot in de kleine uurtjes. Waar ik vanochtend om kwart voor vijf uit bed kwam, ging ik er zondagochtend om dat tijdstip in.

Een feestje bouwen kunnen we en het is ontzettend leuk om te zien dat nieuwe mensen in de organisatie zo snel integreren. Hoe bouw je een feestje: je huurt aan absolute A-locatie af (de A’DAM Tower), je zet er een fantastische liveband (The Obsessions) neer en je nodigt de mensen uit waarmee je samenwerkt. Dresscode black-tie en wat zag iedereen er mooi uit.
Succes gegarandeerd!

Op zo’n avond is het te doen gebruikelijk om terug te kijken op het jaar dat achter ons ligt. Nu ben ik zelf niet zo van het terugkijken, tenslotte: je kunt niet veranderen wat achter je ligt dus zelf kijk ik altijd liever vooruit. Maar Beyuna zet ook altijd de mensen in het zonnetje die het in het afgelopen jaar extreem goed hebben gedaan en dat vind ik dan weer wél interessant.
Vorig jaar stonden we in de top 3 en hadden we een award te pakken; in die zin was mijn weekend dus ook spannend. Helaas grepen we dit jaar naast de prijzen en dat was toch wel even slikken voor me. Dat het verschil tussen de nummer drie en vier slechts 500 euro omzet was is ‘jammer maar helaas’ want ook hier geldt: “het gaat niet om de inspanning maar om het resultaat”.

Dat betekent voor Ellen en mij dat we er het komende jaar nog harder tegenaan gaan. Want als je aan het podium hebt geroken wil je dat weer en weer en weer……. En na het afronden van mijn opdracht bij Aliander heb ik daarvoor ook alle gelegenheid.

 

Max

Max Verstappen heeft in 2016/2017 een aantal malen aan het podium geroken.
Hij wist echter afgelopen zaterdag al te melden dat de eerste race van het nieuwe seizoen een saaie race zou worden. Helaas heeft hij gelijk gekregen en is de vijfde plaats die hij had bij de take-off ook zijn plek in het klassement geworden. Hij heeft zijn best gedaan, maar het resultaat was onvoldoende.

Gelukkig zegt één wedstrijd niet veel over de eindstand (er zijn nog negentien wedstrijden te gaan) en ook Max is in zijn bol al bezig met de volgende wedstrijd. Hij kijkt vooruit.

 

Sabbatical

Na deze week stop ik bij Alliander. De voorzitter van de Raad van Bestuur van Alliander neemt per 3 april a.s. een sabbatical en ik heb besloten om datzelfde te doen.
Na een lange periode waarin ik hard heb gewerkt (naast Alliander denderde ons bedrijf Adriaanse Trend Marketing International) namelijk ook 24/7 door), mezelf en mijn omgeving heb weggecijferd voor mijn opdrachtgever en mezelf in dienst heb gesteld van het grotere geheel vind ik het een goed idee om af te schakelen van het traditionele werken.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat het in eerste instantie vooral Ellen was die een sabbatical een goed idee vond maar naast dat het een prettige keuze is, is het ook een gezonde keuze.

Want…. “Life is a highway”….. “Het leven is snel weg”. Geniet er van nu het kan.